Επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Αιγινίου

🟢 Κατά την επίσκεψή μου στο Κέντρο Υγείας Αιγινίου, ενημερώθηκα από τη Διευθύντρια, κ. Χρύσα Λυκίδου και το νοσηλευτικό προσωπικό, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία της Βόρειας Πιερίας.

❗️Είναι επιτακτική ανάγκη η άμεση στελέχωσή του με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και η προσαρμογή της οργάνωσης λειτουργίας του στον θεσμό του Προσωπικού Γιατρού.

❗️Επιβάλλεται να προκηρυχθούν άμεσα οι κενές θέσεις ιατρικού προσωπικού στα Κέντρα Υγείας και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες πρόσληψης.

❗️Το Κ.Υ. Αιγινίου στελεχώνει και τα 7 Περιφερειακά Ιατρεία του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού, με αποτέλεσμα το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό να μην επαρκεί για την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών της Βόρειας Πιερίας. ❗️Απαιτείται ο μόνιμος διορισμός του προσωπικού που εργάζεται με συμβάσεις και καλύπτει συνεχώς τις αυξανόμενες ανάγκες της περιοχής.

👉Αυτή τη στιγμή, το Κέντρο Υγείας Αιγινίου, το οποίο διατελεί σημαντικό ρόλο στην πρωτοβάθμια περίθαλψη της Βόρειας Πιερίας, οφείλει τη λειτουργία του στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών και του υπόλοιπου προσωπικού του.

❌Είναι πλέον φανερό και στον πιο ανυποψίαστο πολίτη ότι δεν αποτελεί στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη η ενίσχυση και η προστασία του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

✅ Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει διαχρονικά την πρωτοβάθμια υγεία.

✅Άμεση προτεραιότητα για εμάς στο ΠΑΣΟΚ είναι η προάσπιση της δημόσιας υγείας και η στήριξη του ΕΣΥ, το οποίο άλλωστε φέρει τη σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *