Στην εκδήλωση του Συλλόγου Φίλων Κέντρου Υγείας Λιτοχώρου και του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου για τον καρκίνο του μαστού

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στον Σύλλογο Φίλων Κέντρου Υγείας Λιτοχώρου και στο Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών Δίου για την πρωτοβουλία και τη διοργάνωση της εξαιρετικής ενημερωτικής εκδήλωσης για τον καρκίνο του μαστού, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 31 Οκτωβρίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο της Κονταριώτισσας.

Συγχαρητήρια αξίζουν και στον Δήμο Δίου Ολύμπου για την υποστήριξη της εκδήλωσης. Η σημαντική αυτή δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της καθιέρωσης του Οκτωβρίου, ως μήνα ευαισθητοποίησης για τα θέματα πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού. Ο καρκίνος του μαστού είναι μία ασθένεια που βάλλει τις γυναίκες, δυστυχώς με μεγάλη συχνότητα και εμφανίζεται σπανιότερα και σε άνδρες. Στην άκρως ενδιαφέρουσα εκδήλωση, οι ομιλητές, με απλό τρόπο, ενημέρωσαν το κοινό για την ύψιστη σημασία, τόσο της αυτοεξέτασης με την ψηλάφηση και την επισκόπηση, όσο και των προληπτικών εξετάσεων με τη μαστογραφία και τον υπέρηχο μαστού και έστειλαν το ευχάριστο μήνυμα ότι η πρόληψη, αλλά και η έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση είναι το Α και το Ω για την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού.

Είναι χρέος του υγειονομικού προσωπικού της χώρας, σε οποιοδήποτε πόστο κι αν εργάζεται, να ευαισθητοποιήσει τον πληθυσμό και να τον ενημερώσει για τους τρόπους και τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης.

Η πρόληψη σώζει ζωές!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *