Σχόλιο για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο

Τα τελευταίο διάστημα, οι άνθρωποι του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου(ποδοσφαιριστές, διοικήσεις ερασιτεχνικών σωματείων, αγνοί φίλαθλοι ), γινόμαστε μάρτυρες μιας προσωπικής βεντέτας του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Αυγενάκη με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ). Η κόντρα αυτή σχετίζεται με τον αθλητικό νόμο, που ψηφίστηκε μόνο από την κυβέρνηση της Ν.Δ. και τυπικά απαγορεύει τη χρήση γηπεδικών εγκαταστάσεων σε σωματεία που δεν έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους στο μητρώο σωματείων. Μιας διαδικασίας ιδιαίτερα χρονοβόρας και κοστοβόρας, μιας διαδικασίας πολύπλοκης, που απαιτεί τροποποίηση καταστατικών και πολλά έγγραφα για την ολοκλήρωσή της.
Σαφώς και η εγγραφή στο μητρώο κρίνεται απαραίτητη για την επιχορήγηση των σωματείων από την οργανωμένη πολιτεία, ωστόσο οι διαδικασίες εγγραφής θα πρέπει να απλουστευτούν και κυρίως δε θα πρέπει να επιβάλλονται ποδοσφαιρικές ποινές στα σωματεία, που αδυνατούν να εγγραφούν.
Αντί η κυβέρνηση να στηρίζει και να προωθεί το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, ο κ. Αυγενάκης βάζει ταφόπλακα στα μικρότερα αθλητικά σωματεία, πετώντας τα έξω από τα γήπεδα, με πρόσχημα το μητρώο.
Με καθυστερημένες τροπολογίες «βοήθειας» δε λύνεται το πρόβλημα. Μοναδική ορθολογική λύση είναι να αποσυρθούν από τον νόμο οι πειθαρχικές κυρώσεις στα αθλητικά σωματεία, που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για την εγγραφή τους.
Κ. Αυγενάκη, αφήστε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο να αναπνεύσει και να αναπτυχθεί ξανά, μετά από 2 χρόνια πανδημίας και τους χιλιάδες αθλητές του να ξαναδώσουν ζωντάνια στους αγωνιστικούς χώρους. Αφήστε τα παιδιά μας να παίξουν και να παρακολουθήσουν έναν ποδοσφαιρικό αγώνα στην ομάδα της μικρής μας πόλης ή του χωριού μας!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *