Το ΠΔ 85/22 ισοπεδώνει τις εργασιακές και εκπαιδευτικές συνθήκες στον χώρο των τεχνών και μεγαλώνει τις χρόνιες παθογένειές του, καθώς κατατάσσει τους επαγγελματίες του πολιτισμού στην κατηγορία των απόφοιτων Λυκείου

📌Το ΠΔ 85/22 ισοπεδώνει τις εργασιακές και εκπαιδευτικές συνθήκες στον χώρο των τεχνών και μεγαλώνει τις χρόνιες παθογένειές του, καθώς κατατάσσει τους επαγγελματίες του πολιτισμού στην κατηγορία των απόφοιτων Λυκείου.

❌Μετά τις αντιδράσεις των καλλιτεχνών και ενόψει των επικείμενων εκλογών, ο κ. Μητσοτάκης ακυρώνει,εν τοις πράγμασι, το Π.Δ. και αντί να λύσει το πρόβλημα με μία άμεση ρύθμιση, προαναγγέλει την ίδρυση Ανώτατης Σχολής το 2025!!!!!!!

‼️Οι επαγγελματίες του πολιτισμού βρίσκονται σε αδιέξοδο. Οι κρατικές και ημικρατικές δραματικές σχολές είναι υπό κατάληψη. Οι ιδιωτικές δραματικές σχολές απέχουν απ´τα μαθήματά τους.Τα κεντρικά θέατρα της χώρας τελούν υπό κατάληψη απο σπουδαστές (Τσίλλερ, Βασιλικό) και από επαγγελματίες (Ρεξ).

Πριν λίγη ώρα, σύσσωμο το διδακτικό σώμα του εθνικού θεάτρου παραιτήθηκε!!‼️

📌Κατόπιν τούτων, καλούμε την Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της και να σταματήσει με τα γνωστά επικοινωνιακά τρικ της να εμπαίζει τους καλλιτέχνες μας.

🟢 Εμείς στο ΠΑΣΟΚ ανέκαθεν στηρίζαμε έμπρακτα τον πολιτισμό και τους θεσμούς του και θα σταθούμε πλάι στους καλλιτέχνες. Έχουμε ήδη καταθέσει μία πρόταση, η οποία θα βγάλει προσωρινά απ´το αδιέξοδο τους καλλιτέχνες και δεσμευόμαστε να καταθέσουμε ακόμη πληρέστερη πρόταση για τη συνολική αναβάθμιση της εκπαίδευσης των καλλιτεχνών και την κατοχύρωσή τους:

✅ Ενεργοποίηση του ΕΟΠΠΕΠ για την πιστοποίηση των πτυχίων των καλλιτεχνικών σχολών.

✅ Κατάταξη των καλλιτεχνικών πτυχίων στο πλαίσιο της αναγνώρισης ότι πρόκειται για ανώτερη εκπαίδευση.

✅ Θεσμοθέτηση της εισαγωγής σε Παιδαγωγικά Τμήματα ή Τμήματα Θεατρολογίας των Πανεπιστημίων, με αναγνώριση των τριετών σπουδών του καλλιτεχνικού πτυχίου, έτσι ώστε οι καλλιτέχνες να έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν παιδαγωγική επάρκεια και διευρυμένες επαγγελματικές επιλογές.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *