Εκδηλώσεις το Σάββατο 25.2

Στο παραδοσιακό βλάχικο γλέντι του Συλλόγου Βλάχων «Αγία Τριάδα» – Στην κοπή πίτας του Λαογραφικού Συλλόγου Σφενδάμης “Ο Πυρρίχιος” – Στον ετήσιο χορό του πολιτιστικού συλλόγου “Ο Σβορώνος” – Στον ετήσιο χορό του εκπολιτιστικού συλλόγου Αλωνίων “Ο Διογένης ο Κυνικός”

Γεμάτη ημέρα το Σάββατο, όπου είχα τη χαρά να παρευρεθώ στις πολιτιστικές εκδηλώσεις της περιφέρειάς μας, να συναντήσω τους συμπολίτες μου, να τους ακούσω και να συζητήσουμε για τα θέματα που μας απασχολούν.
➡️Το μεσημέρι, είχα τη χαρά να παρευρεθώ στο παραδοσιακό βλάχικο γλέντι (εκδήλωση γνωριμίας) του #ΣυλλόγουΒλάχων «Αγία Τριάδα» Μεγάλη η χαρά και η συγκίνησή μου, καθώς τυγχάνω κι ο ίδιος Βλάχος, έστω κατά το ήμισυ. Συγχαρητήρια στον Πρόεδρο, Κώστα Ζιούδρο και το ΔΣ για την προσπάθεια αναγέννησης του Συλλόγου. ➡️Το απόγευμα, παρευρέθηκα στην εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας του #ΛαογραφικούΣυλλόγουΣφενδάμης «Ο Πυρρίχιος», όπου είχα την ευκαιρία να συναντήσω τους κατοίκους του χωριού και να συνομιλήσω μαζί τους. ➡️Το βράδυ, με χαρά, παρευρέθηκα στον ετήσιο χορό του πολιτιστικού συλλόγου #ΟΣβορώνος,όπου απόλαυσα τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου και συνάντησα φίλους από την περιοχή.
➡️Και η βραδιά έκλεισε στο αγαπημένο μας Θέαμα, στον ετήσιο χορό του εκπολιτιστικού #συλλόγου_Αλωνίων «Ο Διογένης ο Κυνικός», όπου απολαύσαμε μια όμορφη, ζεστή βραδιά με παραδοσιακούς χορούς του Πόντου.
📌Οι πολιτιστικοί μας Σύλλογοι είναι το τελευταίο αποκούμπι για τη διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας. Γι αυτό, πρέπει να είμαστε κοντά σ αυτούς τους συλλόγους και να τους στηρίζουμε. Άλλωστε, κοντά στην παράδοση, η μνήμη μένει ανέπαφη, δεν ξεθωριάζει.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *