Συνάντηση του υποψηφίου βουλευτή Πιερίας Κων/νου Κουτρούπα με τους κατοίκους των Καταλωνίων και του Τόξου

📌 Προτεραιότητά μου η καθημερινή επαφή με τους ανθρώπους της Πιερίας.

❗️Χθες το βράδυ, στα Καταλώνια, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ, που θέτουν πάντα τον άνθρωπο στο επίκεντρο.

➡️ Οι κάτοικοι των Καταλωνίων και του Τόξου, αγρότες (καπνά, σιτηρά, περιβόλια) και κτηνοτρόφοι, έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με το αυξημένο κόστος παραγωγής και καλλιέργειας, λόγω της ενεργειακής κρίσης και της ακρίβειας, την αύξηση της τιμής των λιπασμάτων και των ζωοτροφών, το μειωμένο ενδιαφέρον των εμπόρων, τις χαμηλές τιμές τα τελευταία χρόνια, το πρόβλημα εξεύρεσης εργατών γης. Ταυτόχρονα, όμως, βιώνουν και την εγκατάλειψη από την κυβέρνηση, καθώς με τις πολιτικές της δεν αντιμετωπίζει τα προβλημάτα του πρωτογενή τομέα στην πράξη, αλλά περιορίζεται στη διαχείριση μίας κατάστασης χωρίς όραμα και χωρίς πρόγραμμα.

Αντίθετα, για εμάς στο ΠΑΣΟΚ, η θωράκιση του αγροδιατροφικού τομέα απέναντι στην ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια αποτελεί προτεραιότητα. Η χώρα έχει ανάγκη από ένα νέο παραγωγικό μοντέλο και γι’ αυτό το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει ολοκληρωμένο πρόγραμμα για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα.

➡️ Ακόμη, είναι τουλάχιστον λυπηρό, οι άνθρωποι αυτοί, που παρά τις αντιξοότητες κρατούν ζωντανά τα χωριά μας να στερούνται υγειονομικής περίθαλψης στον τόπο τους. Εδώ και μεγάλο διάστημα, δεν τα επισκέπτεται αγροτικός γιατρός, η έλλειψη του οποίου έχει δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στους κατοίκους. Ειδικότερα, λόγω της μεγάλης απόστασης από το Νοσοκομείο Κατερίνης -30 λεπτά με δύσκολο δρόμο- η μετάβαση σ’ αυτό καθίσταται ιδιαίτερα δύσκολη, κυρίως για τους ηλικιωμένους, οι οποίοι αδυνατούν λόγω ηλικίας, αλλά και οικονομικής κατάστασης να μετακινούνται τουλάχιστον σε εβδομαδιαία βάση στο Νοσοκομείο, ακόμα και για μια απλή συνταγογράφηση φαρμάκων.

Είναι γεγονός, ότι στην οξεία φάση της πανδημίας οι περιφερειακοί ιατροί μετακινήθηκαν στα κέντρα υγείας, στο Νοσοκομείο και στις υπόλοιπες κρατικές δομές για να καλύψουν τις ανάγκες των εμβολιαστικών κέντρων κ τις αυξημένες ανάγκες λόγω της υψηλής νοσηρότητας, με αποτέλεσμα η πρωτοβάθμια περίθαλψη στα χωριά να παραμεληθεί. Τώρα, όμως, που έχει κηρυχθεί κ επίσημα το τέλος της πανδημίας, επιβάλλεται να επιστρέψουν οι γιατροί στα περιφερειακά ιατρεία, έστω κ εκ περιτροπής, ώστε να ενισχυθεί η πρωτοβάθμια υγεία. Αν το νοσοκομείο χρειάζεται ιατρικό προσωπικό μπορεί να προβεί σε προσλήψεις και όχι να αποδυναμώνει αγροτικά χωριά.

#kkoutroupas

#δίπλα_στον_άνθρωπο

#Καταλώνια

#Τόξο

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *