Συνεταιρισμός Εργολάβων Ηλεκτρολόγων Πιερίας (ΣΕΗΠ)

Σήμερα το πρωί, επισκέφτηκα τον Συνεταιρισμό Εργολάβων Ηλεκτρολόγων Πιερίας (ΣΕΗΠ), όπου ενημερώθηκα για την πορεία, τα προβλήματα και τα αιτήματα του κλάδου των Ηλεκτρολόγων της Πιερίας.

Βασικότερο πρόβλημα του κλάδου είναι η «μαύρη» εργασία και ο αθέμιτος ανταγωνισμός, καθώς τα κρούσματα λαθροεργασίας από μη κατέχοντες νόμιμες άδειες ασκήσεως επαγγέλματος ηλεκτρολόγου εγκαταστάτη, ολοένα και αυξάνονται. Τέτοιες συμπεριφορές πλήττουν τα συμφέροντα του κλάδου τους, καθώς οι «παράνομοι» ηλεκτρολόγοι, που δεν καταβάλουν φόρους και εισφορές, στερούν από τους νόμιμους τα ήδη περιορισμένα εισοδήματα. Επίσης, οι λαθροεγκαταστάτες ηλεκτρολόγοι δε διαθέτουν τις απαιτούμενες πιστοποιημένες γνώσεις και εξοπλισμό και είναι επικίνδυνοι για την ασφάλεια, την υγεία και την περιουσία, ακόμη και για τη ζωή των πολιτών.

Για την αντιμετώπιση του φαινομένου είναι αναγκαία η συνεργασία με την Αστυνομία, αλλά και η λήψη μέτρων από όλους τους αρμόδιους, όπως για παράδειγμα να μην έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρολογικό υλικό οι μη πιστοποιημένοι ηλεκτρολόγοι.

Ευχαριστώ πολύ τον ΣΕΗΠ για αυτή την εποικοδομητική συζήτηση. Δίκαια τα αιτήματά τους, θα είμαι δίπλα τους στη διεκδίκησή τους.

#kkoutroupas

#δίπλα_στον_άνθρωπο

#ΣΕΗΠ

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *